Fogszabályozás gyermekkorban

Kérjen visszahívást!


Miért válassza a Király Dentet?

  • 3 rendelő Budapest szívében
  • Korszerű fogászati kezelések
  • Kiemelkedő higiénia
  • Prémium anyagok
  • Környezetbarát feltőtlenítés

Leggyakrabban az állcsontok és a fogak fejlődését nem megfelelő irányba terelő rossz szokásokról (pl. ujjszopás) való leszoktatás, a szintén negatív hatású kóros ajak és nyelvmozgások megszüntetését, és a már kisgyermekkorban felismerhető, a későbbiekben nehezen kezelhető, esetleg már csak műtéttel megoldható eltéréseket veszik kezelésbe, akár már 4 éves korban, amikor még csak tejfogai vannak a gyermekeknek. Ilyenkor még kivehető fogszabályozó készülékekkel, valamint készülék nélkül – szájizom tornával – a helyes mederbe terelhető a fejlődés.

Általában a legtöbb fogászati eltérés kezelését, a váltó fogászat idején kezdik, amikor még a növekedésben lévő gyermek állcsontjának fejlődése és a fogívek kialakulása (a növekedés befejezte előtt) a még időben elkezdett fogszabályozással szabályossá tehető. Ebben az életkorban viszonylag egyszerű készülékekkel, általában kivehető, illetve kisebb méretű felragasztott fogszabályozókkal konzervatív úton (maradó fogak eltávolítása nélkül) tudják az állcsont és a fogak növekedését befolyásolni, és az állandó kontroll alatt tartva megfelelően irányítani.
Később a maradandó fogazat kialakulásával a torlódást már csak a fog, fogak eltávolításával, az alsó és a felső állcsontok egymásnak nem megfelelő viszonyát pedig esetleg már csak állcsontsebészeti és fogszabályozó kezelés kombinációjával lehet rendezni. Tehát már kisiskolás korban kérjük szakember tanácsát, hogy szükség van-e fogszabályozó kezelésre, és ezt mikor kezdjük el. Ez persze az előbb leírtak értelmében életkortól és anomáliától függően, minden esetben más és más.

EZ A SZOLGÁLTATÁS AZ ALÁBBI RENDELŐKBEN ÉRHETŐ EL

1056 Budapest, Belgrád rkp. 20-21.
Nyitva tartás:
H-P: 8:00-20:00, Sz: 8:00-14:00
Tel: +3617933440+36304334400  

BejelentkezésRendelőnkről

1052 Budapest, Váci utca 9.
Nyitva tartás:
H-P: 8:00-20:00, Sz: 8:00-14:00
Tel: +3613107020, +36306868968

BejelentkezésRendelőnkről

Pin It on Pinterest