Manapság egyre több emberben megvan az igény arra, hogy az elszíneződött fogait speciális eljárással szép fehérré varázsolja. A fogápolásnak ezen formája a tévhitekkel ellentétben nem fájdalmas – egyes esetekben lehet érzékeny -, és nem is károsítja a fogállományt.

A fogak elszíneződését okozó tényezőket két csoportra bonthatjuk:

  • A fogak felszínén lévő fogkő, illetve ennek elszíneződése,
  • A fogak mélyebb szerkezetébe beivódott elszíneződés (pl. rendszeres teázás, kávézás, dohányzás miatt).

Otthoni vagy rendelői fogfehérítés?

A fogak színének világosítására kétféle lehetőség van, az otthoni vagy a rendelői fogfehérítés.

Otthoni fogfehérítés:

Az otthoni fogfehérítés egy speciális kialakítású, puha anyagú, vékony sínnel történik, amelyet rendelőnk készít el. Ezt a fehérítő anyaggal megtöltött sínt a páciensnek a kívánt eredményhez kb. egy héten át éjszakánként kell viselnie. Mivel csak a valódi fog színe változik, így figyelembe kell venni, hogy a töméseket, pótlásokat (híd,korona) nem fehéríti ki, így érdemes a kezeléseket ezzel a fázissal kezdeni, illetve a már meglévő pótlásokat újra cserélni.

Rendelői fogfehérítés:

A rendelői fogfehérítés kb. 1-1,5 órát vesz igénybe és szinte azonnali eredményt hoz (a kezelés után még kb. egy hétig folyamatosan fehérdeik) , és hatásfoka is jobb. A speciális összetételű fehérítő gélt felvisszük a fogak felszínére, majd a szükséges izolálást követően UV fénnyel aktiváljuk. Esetenként a kezelés alatt érzékenységet észlelhetünk, de ez a kezelés végeztével megszűnik.

Mennyire tartós a fogfehérítés eredménye?

A fogfehérítés hatása átlagosan 2 évig tart, de ez mindig a pácienstől függ, pontosabban a személyes fogápolási és életviteli szokásaitól, ajánlatos kerülni a túl színes ételek, italok fogyasztását a minél továbbtartó fehérség megőrzése érdekében.

Pin It on Pinterest