Fogkő eltávolítás

Kérjen visszahívást!


Miért válassza a Király Dentet?

  • 2 rendelő Budapest szívében
  • Korszerű fogászati kezelések
  • Kiemelkedő higiénia
  • Prémium anyagok
  • Környezetbarát fertőtlenítés

A fogkő nem más, mint elmeszesedett dentális plakk (lepedék). A legfontosabb megelőző tevékenység tehát a rendszeres, megfelelő technikájú fogmosás. Ha a lepedék eltávolítása nem tökéletes, az adott területen idővel fogkő alakul ki. Ha fogainkról nem távolítjuk el rendszeresen a lepedéket, idővel a nyálból származó mészkristályok rakódnak le benne, és kialakul a fogkő. A fogkő erősen tapad a foghoz, eltávolítása egyszerű fogmosással kivitelezhetetlen, csak szakember (fogorvos vagy dentálhigiénikus) tudja megfelelően eltávolítani.

A fogkő az ínyt irritálva gyulladást, a továbbiakban pedig fogágybetegséget, csontpusztulást, a fogak kilazulását, majd elvesztését okozhatja, mellesleg esztétikailag is csúnya, elszínezheti a fogakat, valamint kellemetlen szájszag kísérheti. A fogkőképződés örökletes tényezőktől és életmódbeli szokásoktól is függ, de a már kialakult fogkövet érdemes évente legalább kétszer, professzionális rendelői fogtisztítás keretén belül leszedetni!

A rendelőben a fogkő eltávolítását szakember, dentál higiénikus végzi egy ultrahangos fogkőeltávolító készülékkel (depurátor). Az ultrahang keltette rezgéssel a fogkő tökéletesen eltávolítható anélkül, hogy a fogzománcot károsítanánk! A fogkő eltávolítása után a fogak felszínének polírozása történik. A fogakat speciális pasztával és kefékkel simára polírozzuk. Az így létrehozott sima fogfelszínen a lepedék kevésbé tud megtapadni, a fogkő nehezebben alakul ki újra. Az eredmény tökéletes tisztasású és simaságú, elszíneződéstől mentes, ragyogó fogsor!

EZ A SZOLGÁLTATÁS AZ ALÁBBI RENDELŐKBEN ÉRHETŐ EL

1061 Budapest, Király utca 14.
Nyitva tartás:
H-V: 8:00-21:00
Tel: +3614111511, +36309714812

BejelentkezésRendelőnkről

1056 Budapest, Belgrád rkp. 20-21.
Nyitva tartás:
H-P: 8:00-20:00, Sz: 8:00-14:00

Tel: +3617933440+36304334400  

BejelentkezésRendelőnkről

Pin It on Pinterest