Rögzített fogpótlás

Kérjen visszahívást!


Miért válassza a Király Dentet?

  • 2 rendelő Budapest szívében
  • Korszerű fogászati kezelések
  • Kiemelkedő higiénia
  • Prémium anyagok
  • Környezetbarát fertőtlenítés

Rögzített fogpótlások

Fémmentes kerámia korona

Talán a legtökéletesebb koronatípus, azonban csak szólókoronaként használható (tehát híd nem készülhet belőle) és igen költséges, azonban a legmagasabb esztétikai elvárásoknak is megfelel.

Cirkonkerámia korona

A cirkónium-oxid vázra égetett kerámia koronák vagy hidak esztétikai értéke kiváló és erősek is. Előnye, hogy teljesen fémmentes, ezért a fémallergia veszélye nélkül alkalmazható, természetes, maximális esztétikai hatást nyújt, valamint az erős váznak köszönhetően többtagú híd is készíthető belőle.

Implantátumokra készülő koronák és hidak küllemükben nem, csak technológiájukban különböznek a fogakra rögzítendő hidaktól, koronáktól. A rögzítésük történhet ragasztással vagy csavarozással is.

Fogpótlás menete

A fogorvos a fog külső felületét lecsiszolja. Ezután egy lenyomatot vesz erről a fogról és egyet az ellentétes állkapocsról is, hogy biztos legyen abban, harapáskor a korona jól illeszkedik. A lenyomatanyag 3-4 percen beül megköt, majd eltávolítható.

A lenyomatokat ezután a laboratóriumba küldik a kívánt fogszínnel és a szükséges egyéb információkkal. Ezután igény szerint ideiglenes koronát kap, amíg a végleges korona el nem készül.

Az ideiglenes koronák műanyagból készülnek a rendelőben vagy a fogtechnikai laborban az első alkalommal, azonban ezek nem tartósak. A következő látogatáskor az ideiglenes koronát eltávolítják és a végleges koronát rápróbálják. Esetenként a végleges ragasztás előtt még szükség lehet további alakításra, fényezésre. Amennyiben a korona elkészült, beragasztják.

A megfelelően ápolt korona élettartama hosszú. A legfontosabb dolog a megfelelő szájhigiéne, ezért mossa rendszeresen fogait fluoridos fogkrémmel és használjon fogselymet minden nap!

EZ A SZOLGÁLTATÁS AZ ALÁBBI RENDELŐKBEN ÉRHETŐ EL

1061 Budapest, Király utca 14.
Nyitva tartás:
H-V: 8:00-21:00
Tel: +3614111511, +36309714812

BejelentkezésRendelőnkről

1056 Budapest, Belgrád rkp. 20-21.
Nyitva tartás:
H-P: 8:00-20:00, Sz: 8:00-14:00

Tel: +3617933440+36304334400  

BejelentkezésRendelőnkről

Pin It on Pinterest