Fogszabályozás gyermekkorban

Kérjen visszahívást!


Miért válassza a Király Dentet?

  • 2 rendelő Budapest szívében
  • Korszerű fogászati kezelések
  • Kiemelkedő higiénia
  • Prémium anyagok
  • Környezetbarát fertőtlenítés

Fogszabályozók gyerekeknek

Leggyakrabban az állcsontok és a fogak fejlődését nem megfelelő irányba terelő rossz szokásokról (pl. ujjszopás) való leszoktatást, a szintén negatív hatású kóros ajak és nyelvmozgások megszüntetését, és a már kisgyermekkorban felismerhető, a későbbiekben nehezen kezelhető, esetleg már csak műtéttel megoldható eltéréseket vesszük kezelésbe. A kezelést akár már 4 éves korban el lehet kezdeni, amikor még csak tejfogai vannak a gyermekeknek.

Ilyenkor még kivehető fogszabályozó készülékekkel, valamint készülék nélkül – szájizom tornával – a helyes mederbe terelhető a fejlődés. Így elkerülhető, hogy a későbbiekben komolyabb beavatkozásra, akár álkapocsműtétre legyen szükség.

Mikor kezdjük el a fogszabályozást?

Általában a legtöbb fogászati eltérés kezelését, a váltó fogászat idején érdemes elkezdeni, amikor a növekedésben lévő gyermek állcsontjának fejlődése és a fogívek kialakulása (a növekedés befejezte előtt) a még időben elkezdett fogszabályozással szabályossá tehető. Ebben az életkorban viszonylag egyszerű készülékekkel, általában kivehető, illetve kisebb méretű felragasztott fogszabályozókkal konzervatív úton (maradó fogak eltávolítása nélkül) tudjuk az állcsont és a fogak növekedését befolyásolni és állandó kontroll alatt tartva megfelelően irányítani.

Később a maradandó fogazat kialakulásával a torlódást már csak a fog, fogak eltávolításával, az alsó és a felső állcsontok egymásnak nem megfelelő viszonyát pedig esetleg már csak állcsontsebészeti és fogszabályozó kezelés kombinációjával lehet rendezni.

Tehát már kisiskolás korban kérjük szakember tanácsát, hogy szükség van-e fogszabályozó kezelésre, és ezt mikor kezdjük el. Ez persze az előbb leírtak értelmében életkortól és anomáliától függően, minden esetben más és más.

EZ A SZOLGÁLTATÁS AZ ALÁBBI RENDELŐKBEN ÉRHETŐ EL

1056 Budapest, Belgrád rkp. 20-21.
Nyitva tartás:
H-P: 8:00-20:00, Sz: 8:00-14:00

Tel: +3617933440+36304334400  

BejelentkezésRendelőnkről

Pin It on Pinterest