Király Dent fogblog

Hi-tech fejlesztés a KIRÁLY DENT Kft.-nél

A „Hi-tech fejlesztés a KIRÁLY DENT Kft.-nél” című, VEKOP-1.2.6-20-2020- 00610 kódszámú pályázatban vállalkozásunk támogatásban részesült. A projekt finanszírozása az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból feltételesen...

bővebben
OTTHONI VAGY RENDELŐI FOGFEHÉRÍTÉS?

OTTHONI VAGY RENDELŐI FOGFEHÉRÍTÉS?

Manapság egyre több emberben megvan az igény arra, hogy az elszíneződött fogait speciális eljárással szép fehérré varázsolja. A fogápolásnak ezen formája a tévhitekkel ellentétben nem fájdalmas – egyes esetekben lehet érzékeny -, és nem is károsítja a fogállományt.

bővebben
HÍD VAGY FOGIMPLANTÁTUM?

HÍD VAGY FOGIMPLANTÁTUM?

Az implantáció magyarul beültetést jelent, az elvesztett fogak pótlásának egyik módja. A hagyományos hídnál két vagy több pillér kell, ami áthidalja a foghiányt, az implantációnál nincs szükség ilyesmire, hiszen a korona megtartásához, előbb beültetnek egy implantátumot, vagyis egy csavar formájú, titánból készült műgyökeret.

bővebben
FOGKŐ ÉS KÖVETKEZMÉNYEI

FOGKŐ ÉS KÖVETKEZMÉNYEI

A fogkő nem csak esztétikailag zavaró, hanem súlyos fogágy-betegségek elindítója is lehet. Ha nem kerül időben eltávolításra, akkor az íny idővel visszahúzódik, elsorvad.

bővebben
MIKOR ÉRDEMES ELGONDOLKODNUNK A FOGSZABÁLYOZÁSON?

MIKOR ÉRDEMES ELGONDOLKODNUNK A FOGSZABÁLYOZÁSON?

Bár a fogszabályzásnak leginkább az általa nyerhető esztétikai előnyök jelentik a vonzerejét, a rendezetlen fogsor veszélyeket is rejt magában. Mivel a torlódott fogazatot nehezebb tisztán tartani, a megmaradó lepedék hosszú távon fogszuvasodáshoz vezethet. Ráadásul a szájban végbemenő folyamatoknak köszönhetőn könnyen fogínygyulladás alakulhat ki, amely kezeletlenül akár a fogak kilazulását és elvesztését is eredményezheti.

bővebben
KIVEHETŐ VAGY RÖGZÍTETT FOGSZABÁLYZÓT VÁLASSZUNK?

KIVEHETŐ VAGY RÖGZÍTETT FOGSZABÁLYZÓT VÁLASSZUNK?

A fogszabályozást mindenképpen egy teljeskörű fogászati felmérésnek kell megelőznie. Amennyiben sikeresen visszaállt a fogak és a száj egészsége, vagyis egészséges a fogíny, be vannak tömve a lyukas fogak, és a szakember eltávolította a fogköveket, következhet maga a szabályozás. Ebben a fázisban lehet eldönteni, hogy kivehető és rögzített legyen a készülék.

A naponta legalább 12 órán át viselendő kivehető fogszabályzóval a kevésbé látványos foghibákat szoktuk kijavítani. Nagy előnye, hogy olyan alkalmakkor, amikor e nélkül szeretnénk megjelenni, bátran kivezetjük. Gyerekeknél 12-13 éves korukig használják, ezután már állandó fogszabályzó ajánlott.

bővebben
FELNŐTTKORI FOGSZABÁLYOZÁS TÜNETEI ÉS KEZELÉSE

FELNŐTTKORI FOGSZABÁLYOZÁS TÜNETEI ÉS KEZELÉSE

A fogszabályozás a fogászatnak azon ága, amely a fogazat és az állcsontok rendellenes helyzetének felismerésével, ezen rendellenességek kialakulásának megelőzésével és kezelésével foglalkozik.
A gyerekkori és felnőttkori fogszabályozás között a fő különbség az, hogy felnőttkorban az állcsontok növekedését fogszabályozással már nem lehet befolyásolni, így a kezelési eszköztár lecsökken. Emellett idősebb korban a fogágybetegségek meglétével, állkapocsízületi problémákkal és foghiányokkal is gyakrabban kell számolni, mint gyermekkorban.

bővebben
FOGVÉDŐ

FOGVÉDŐ

Mi az a fogvédő ?
Akik sportolnak, vagy veszélynek teszik ki fogaikat, bizony nem árt ha külön védelmet biztosítanak nekik. A fogvédő bukósisakként működik. A kemény külső réteg felfogja az ütést, míg a puha belső egyenletesen eloszlatja azt. A fogvédő elkészítése egy lenyomatvétel után a fogtechnikusnál készül. Fogszabályzóval együtt is hordható. Különböző színekben elkészíthető.

bővebben
FOGÉKSZER

FOGÉKSZER

Mi az a fogékszer ?
A fogékszer egy apró, csiszolt drágakő, vagy kristály, amit ragasztással helyeznek a fogra. Csakis teljesen rendben lévő – tehát nem ellátatlan szuvas, illetve gyökérkezelést igénylő fog – professzionális szájhigiénés kezelésen átesett páciensnél szabad alkalmazni. A fogékszert ragasztással helyezik a teljesen ép fog felületére. Felragasztás menete: először ortofoszforsav tartalmú zselét kell felvinni a fogfelületre, majd a zselé alapos eltávolítása után a bond anyag felvitele következik, amire a fogékszert fehelyezzük és LED lámpával megvilágítjuk.

bővebben
FOGSZUVASODÁS

FOGSZUVASODÁS

Az elnevezés nagyon megtévesztő, hiszen már régóta tudjuk, hogy nem a szú rágja meg a fogainkat, hanem a fogainkat alkotó ásványok cserezavara. Túlsúlyba kerül a kiürülő a beépülővel szemben. A roncsolódás kívülről, a zománcot támadja, majd halad befelé, a fogbél felé. Ez eleinte egy visszafordítható folyamat, ám idő múltával már oly nagy a kár, hogy a fog elvesztését is okozhatja, mindez persze fájdalommal és gyulladással jár. A fogszuvasodás a világ legelterjedtebb betegsége. A lyukas fog szerte a világon gondot okoz. A Föld lakosságának 90 – 95%-át érinti.

bővebben
FOGSELYEM

FOGSELYEM

Miért fontos a fogselyem alkalmazása?
Ha Ön minden fogmosás alkalmával eltávolítja a fogai felületén a folyamatosan képződő lepedéket, és nem hagyja felhalmozódni, megakadályozza, hogy fogkővé keményedjen, amit később már csak a fogorvos vagy dentálhigiénikus képes eltávolítani.
Rendkívül fontos, hogy a fogközöket is napi rendszerességgel megtisztítsuk, mivel ez a terület felelős az ínybetegségekért és a rossz leheletért, valamint szerepet játszhat a fogszuvasodás kialakulásában is. Segítségével olyan helyeket is megtisztíthat, ahová a fogkefe nem jut el.
A fogselyem, vagy fogköztisztító kefe napi használata teremti meg fogainak tökéletes tisztaságát!

bővebben
MILYEN A JÓ FOGKEFE?

MILYEN A JÓ FOGKEFE?

Hagyományos fogkefe közepes szálerősségű, kisfejű és rugalmas nyelű. Az a jó, ha hajlik a fogkefe feje, mivel így elkerülhető a helytelen fogmosási technikából származó fognyaki kopások, és az íny sérülése. A fognyaki kopásokat a vízszintes irányba mozgatott fogkefe hozhatja létre. A kopások nem csak esztétikai problémát okoznak. Az elkopott fogak érzékenyek lehetnek hidegre, melegre. Érdemes kezelőorvosával vagy dentálhigiénikusával megbeszélni, hogy Önnek melyik típusú fogkefe a legmegfelelőbb.

bővebben

KIRÁLY DENT FOGÁSZATI CENTER BUDAPEST

Budapest szívében csúcstechnológiával felszerelt fogászati magánklinikánkon szeretettel várunk, minden kedves Érdeklődőt.
Rendelőnk már megalapításakor, 2003-ban azt tűzte ki céljául, hogy egyedülálló szakmai színvonalat képviselve, a páciensek legmagasabb elvárásainak is megfeleljen.
A Király Dent fogászati centerben a fogorvoslás szinte teljes palettája elérhető, az általános szájhigiénés kezeléstől a fogfehérítésen át egészen a fogbeültetésig. 26 tagú szakképzett személyzet, fogorvos, szájsebész, implantológus, fogszabályozó szakorvosok, valamint barátságos és kényelmes környezet fogadja az idelátogatókat.

bővebben

Pin It on Pinterest