Király Dent fogblog

OTTHONI VAGY RENDELŐI FOGFEHÉRÍTÉS?

OTTHONI VAGY RENDELŐI FOGFEHÉRÍTÉS?

Manapság egyre több emberben megvan az igény arra, hogy az elszíneződött fogait speciális eljárással szép fehérré varázsolja. A fogápolásnak ezen formája a tévhitekkel ellentétben nem fájdalmas – egyes esetekben lehet érzékeny -, és nem is károsítja a fogállományt.

bővebben
HÍD VAGY FOGIMPLANTÁTUM?

HÍD VAGY FOGIMPLANTÁTUM?

Az implantáció magyarul beültetést jelent, az elvesztett fogak pótlásának egyik módja. A hagyományos hídnál két vagy több pillér kell, ami áthidalja a foghiányt, az implantációnál nincs szükség ilyesmire, hiszen a korona megtartásához, előbb beültetnek egy implantátumot, vagyis egy csavar formájú, titánból készült műgyökeret.

bővebben
FOGKŐ ÉS KÖVETKEZMÉNYEI

FOGKŐ ÉS KÖVETKEZMÉNYEI

A fogkő nem csak esztétikailag zavaró, hanem súlyos fogágy-betegségek elindítója is lehet. Ha nem kerül időben eltávolításra, akkor az íny idővel visszahúzódik, elsorvad.

bővebben
MIKOR ÉRDEMES ELGONDOLKODNUNK A FOGSZABÁLYOZÁSON?

MIKOR ÉRDEMES ELGONDOLKODNUNK A FOGSZABÁLYOZÁSON?

Bár a fogszabályzásnak leginkább az általa nyerhető esztétikai előnyök jelentik a vonzerejét, a rendezetlen fogsor veszélyeket is rejt magában. Mivel a torlódott fogazatot nehezebb tisztán tartani, a megmaradó lepedék hosszú távon fogszuvasodáshoz vezethet. Ráadásul a szájban végbemenő folyamatoknak köszönhetőn könnyen fogínygyulladás alakulhat ki, amely kezeletlenül akár a fogak kilazulását és elvesztését is eredményezheti.

bővebben
KIVEHETŐ VAGY RÖGZÍTETT FOGSZABÁLYZÓT VÁLASSZUNK?

KIVEHETŐ VAGY RÖGZÍTETT FOGSZABÁLYZÓT VÁLASSZUNK?

A fogszabályozást mindenképpen egy teljeskörű fogászati felmérésnek kell megelőznie. Amennyiben sikeresen visszaállt a fogak és a száj egészsége, vagyis egészséges a fogíny, be vannak tömve a lyukas fogak, és a szakember eltávolította a fogköveket, következhet maga a szabályozás. Ebben a fázisban lehet eldönteni, hogy kivehető és rögzített legyen a készülék.

A naponta legalább 12 órán át viselendő kivehető fogszabályzóval a kevésbé látványos foghibákat szoktuk kijavítani. Nagy előnye, hogy olyan alkalmakkor, amikor e nélkül szeretnénk megjelenni, bátran kivezetjük. Gyerekeknél 12-13 éves korukig használják, ezután már állandó fogszabályzó ajánlott.

bővebben
FELNŐTTKORI FOGSZABÁLYOZÁS TÜNETEI ÉS KEZELÉSE

FELNŐTTKORI FOGSZABÁLYOZÁS TÜNETEI ÉS KEZELÉSE

A fogszabályozás a fogászatnak azon ága, amely a fogazat és az állcsontok rendellenes helyzetének felismerésével, ezen rendellenességek kialakulásának megelőzésével és kezelésével foglalkozik.
A gyerekkori és felnőttkori fogszabályozás között a fő különbség az, hogy felnőttkorban az állcsontok növekedését fogszabályozással már nem lehet befolyásolni, így a kezelési eszköztár lecsökken. Emellett idősebb korban a fogágybetegségek meglétével, állkapocsízületi problémákkal és foghiányokkal is gyakrabban kell számolni, mint gyermekkorban.

bővebben
FOGVÉDŐ

FOGVÉDŐ

Mi az a fogvédő ?
Akik sportolnak, vagy veszélynek teszik ki fogaikat, bizony nem árt ha külön védelmet biztosítanak nekik. A fogvédő bukósisakként működik. A kemény külső réteg felfogja az ütést, míg a puha belső egyenletesen eloszlatja azt. A fogvédő elkészítése egy lenyomatvétel után a fogtechnikusnál készül. Fogszabályzóval együtt is hordható. Különböző színekben elkészíthető.

bővebben
FOGÉKSZER

FOGÉKSZER

Mi az a fogékszer ?
A fogékszer egy apró, csiszolt drágakő, vagy kristály, amit ragasztással helyeznek a fogra. Csakis teljesen rendben lévő – tehát nem ellátatlan szuvas, illetve gyökérkezelést igénylő fog – professzionális szájhigiénés kezelésen átesett páciensnél szabad alkalmazni. A fogékszert ragasztással helyezik a teljesen ép fog felületére. Felragasztás menete: először ortofoszforsav tartalmú zselét kell felvinni a fogfelületre, majd a zselé alapos eltávolítása után a bond anyag felvitele következik, amire a fogékszert fehelyezzük és LED lámpával megvilágítjuk.

bővebben
FOGSZUVASODÁS

FOGSZUVASODÁS

Az elnevezés nagyon megtévesztő, hiszen már régóta tudjuk, hogy nem a szú rágja meg a fogainkat, hanem a fogainkat alkotó ásványok cserezavara. Túlsúlyba kerül a kiürülő a beépülővel szemben. A roncsolódás kívülről, a zománcot támadja, majd halad befelé, a fogbél felé. Ez eleinte egy visszafordítható folyamat, ám idő múltával már oly nagy a kár, hogy a fog elvesztését is okozhatja, mindez persze fájdalommal és gyulladással jár. A fogszuvasodás a világ legelterjedtebb betegsége. A lyukas fog szerte a világon gondot okoz. A Föld lakosságának 90 – 95%-át érinti.

bővebben
FOGSELYEM

FOGSELYEM

Miért fontos a fogselyem alkalmazása?
Ha Ön minden fogmosás alkalmával eltávolítja a fogai felületén a folyamatosan képződő lepedéket, és nem hagyja felhalmozódni, megakadályozza, hogy fogkővé keményedjen, amit később már csak a fogorvos vagy dentálhigiénikus képes eltávolítani.
Rendkívül fontos, hogy a fogközöket is napi rendszerességgel megtisztítsuk, mivel ez a terület felelős az ínybetegségekért és a rossz leheletért, valamint szerepet játszhat a fogszuvasodás kialakulásában is. Segítségével olyan helyeket is megtisztíthat, ahová a fogkefe nem jut el.
A fogselyem, vagy fogköztisztító kefe napi használata teremti meg fogainak tökéletes tisztaságát!

bővebben
MILYEN A JÓ FOGKEFE?

MILYEN A JÓ FOGKEFE?

Hagyományos fogkefe közepes szálerősségű, kisfejű és rugalmas nyelű. Az a jó, ha hajlik a fogkefe feje, mivel így elkerülhető a helytelen fogmosási technikából származó fognyaki kopások, és az íny sérülése. A fognyaki kopásokat a vízszintes irányba mozgatott fogkefe hozhatja létre. A kopások nem csak esztétikai problémát okoznak. Az elkopott fogak érzékenyek lehetnek hidegre, melegre. Érdemes kezelőorvosával vagy dentálhigiénikusával megbeszélni, hogy Önnek melyik típusú fogkefe a legmegfelelőbb.

bővebben

KIRÁLY DENT FOGÁSZATI CENTER BUDAPEST

Budapest szívében csúcstechnológiával felszerelt fogászati magánklinikánkon szeretettel várunk, minden kedves Érdeklődőt.
Rendelőnk már megalapításakor, 2003-ban azt tűzte ki céljául, hogy egyedülálló szakmai színvonalat képviselve, a páciensek legmagasabb elvárásainak is megfeleljen.
A Király Dent fogászati centerben a fogorvoslás szinte teljes palettája elérhető, az általános szájhigiénés kezeléstől a fogfehérítésen át egészen a fogbeültetésig. 26 tagú szakképzett személyzet, fogorvos, szájsebész, implantológus, fogszabályozó szakorvosok, valamint barátságos és kényelmes környezet fogadja az idelátogatókat.

bővebben

Pin It on Pinterest