FOGÁSZATI KEZELÉS ALTATÁSBAN

A betegek nagy része szorongással, a kezelés iránt komoly félelemmel érkezik, mely sok esetben lehetetlenné teszi a beavatkozások elvégzését. Rendelőnkben ezért lehetőséget teremtettünk arra, hogy igény szerint, altatásban végezzük bármely fogászati, illetve szájsebészeti kezelést.

Altatás előtti teendők

Az altatást minden esetben alapos kivizsgálás előzi meg, erre mindenképpen szükség van, nem tekinthetünk el tőle. A kivizsgálás elemei közé tartozik a laborvizsgálat, EKG és mellkas röntgen. Az általános kivizsgálást néhány nappal a beavatkozás előtt végezzük el. Az Ön leleteit aneszteziológus szakorvosaink ellenőrzik, és bármilyen felmerülő probléma esetén laborkontrollt kérünk. A beavatkozásra csak teljesen egészségesen kerülhet sor, bármilyen megfázás, hőemelkedés vagy influenza az altatás elhalasztását teszi szükségessé.

fogászati altatásAz altatás előtt 6 órával nem lehet enni,inni és dohányozni. Az altató orvos feladata, hogy a fogászati beavatkozás alatt Ön ne érezzen fájdalmat, miközben fenntartjuk a szervezet normális működését. Egy ún. előkészítő tabletta beadása után, ami segít ellazulni, a fogászati altatást vénás injekcióval kezdjük. Ez a kis szúrás a legkellemetlenebb része a beavatkozásnak. Ennek segítségével Ön fokozatosan alváshoz hasonló állapotba kerül, és ezt a helyzetet a műtét végéig fenntartjuk. Így semmilyen kellemetlenséget nem fog érezni. Amikor az injekció hatására elaludt, egy steril intubációs tubust vezetünk az orron át a légcsőbe, melyen keresztül biztosítjuk a folyamatos oxigén és altatógáz ellátást közvetlenül a tüdőbe.

A módszer rendkívül biztonságos, mert tökéletesen tudjuk biztosítani a lélegeztetést és a tüdő védelmét azáltal, hogy a tubust körültamponáljuk, így a nyál és az egyéb szájban lévő anyagok nem kerülhetnek a légutakba vagy a tüdőbe. A beavatkozás alatt a fogszakorvosokkal együttműködve altató orvosaink folyamatos megfigyelés alatt tartják az Ön légzését, oxigénellátását, szívműködését és vérnyomását. A kezelés befejeztével elhelyezzük Önt kényelmes vendégszobánkban. Az altatásban végzett fogászati beavatkozás nem tarthat tovább 1.5 – 2 óránál. Amennyiben több időre lenne szükség, javasoljuk, hogy több lépésben történjen a kezelés.

Fogászati altatás után

Az altatásban történt fogászati beavatkozást követően betegszobánkban 4-6 órás alvást javaslunk, ami alatt szakasszisztensi felügyeletet biztosítunk az Ön számára, majd ha semmilyen szövődény nem lépett fel,kísérővjével otthonába távozhat. Háztartási vagy egyéb más gépet kezelni ,illetve autót vezetni nem engedélyezett az altatás napján.

Fogászati altatás veszélyei

Mint minden más orvosi beavatkozás, az altatás is veszélyekkel, nem várt következményekkel járhat. Ilyen például az alkalmazott gyógyszerekkel szembeni túlérzékenység. A rendelőnk által használt modern altatási módszerek, melyek korszerű gyógyszerekkel, lélegeztetőgéppel és figyelő monitorral is felszerelt altatógéppel történnek, lehetővé teszik a légzés, keringés és a többi szerv működésének biztonságos fenntartását. Altató orvosaink nagy gyakorlattal és körültekintéssel végzik munkájukat. A szövődmények elkerülése érdekében a szervezet műkődését különböző monitorok segítségével folyamatosan ellenőrzik és ügyelnek az Ön biztonságára.

Éber szedáció

Rendelőnkben igénybe vehető az éber altatás is, mely azt jelenti, hogy műtét közben szó szerint nem alszik a páciens, csak kábult állapotban van, de kommunikálni tud és kooperatív.
Hosszabb fogászati beavatkozások elvégzéséhez ajánljuk. A szedáláshoz előkészítésre van szükség a szedálás előtt aneszteziológus szakorvos vizsgálja meg, és dönti el, hogy a beavatkozásra alkalmas állapotban van-e.

A természetes alváshoz hasonló állapotba kerül a fájdalommentességet kombinált módon, helyi érzéstelenítő és vénán át adott fájdalomcsillapító adagolásával érjük el.
Komolyabb kezeléseknél, mint egy-egy nehezebb foghúzás, vagy kisebb szájsebészeti műtétnél ajánljuk az éber szedációs eljárást. A kezelés folyamán a páciens N2O2 és O2 gáz keverékét lélegzi be. A gázkeverék oldja a szorongást, a félelmet, a kedélyállapot kifejezetten kellemes lesz.
Előnye, hogy semmilyen érzékelést sem kapcsol ki, a beteg kooperálni tud kezelőorvosával. Így természetesen csak érzéstelenítővel együtt használható, de teljes egészében megszünteti a kezeléssel járó rossz érzéseket. A gáz belélegzése semmilyen komplikációval nem jár, nem függeszti fel, és nem befolyásolja semmilyen gyógyszer hatását.
Mellékhatása nincs, hányingert, szédülést sem okoz, ráadásul nincs limitált időtartama, a kezelés teljes ideje alatt adható.
A szedálás után még néhány órán keresztül megfigyelés alatt tartjuk, egy erre a célra berendezett szobában, ezután a páciens kisérővel együtt távozhat, valamint ebben az esetben sem vezethet aznap gépjárművet.

Ez a szolgáltatás az alábbi rendelőkben érhető el
Belgrád rakparti fogászati rendelő

Belgrád rakparti fogászati rendelő
1056 Budapest, Belgrád rakpart 20-21.
Nyitás: 2015. január
Tel: hamarosan

Rendelőnkről

Kapcsolat