Szájhigiéné fogszabályozás alatt

Kérjen visszahívást!


Miért válassza a Király Dentet?

  • 2 rendelő Budapest szívében
  • Korszerű fogászati kezelések
  • Kiemelkedő higiénia
  • Prémium anyagok
  • Környezetbarát fertőtlenítés

Mit tehetünk fogaink egészségért fogszabályozás alatt?

A fogszabályozás, különösen a rögzített készülékek fokozott szájhigiénés figyelmet követelnek. A kezelés során a fogszabályozó szakorvos biomechanikailag fogágykezelést is végez, hiszen a fogak mozgatása a fogágy, azaz a fog környezetének az átépülésével valósul meg. Ezért nagyon fontos a kezelés során a tökéletes szájhigiéné.

Hogyan tisztítsuk a fogakat a fogszabályozás során?

A rögzített fogszabályzó készülékek elemei plusz felületet nyújtanak a lepedékképződésnek és a baktériumoknak. Ezek mechanikus eltávolítása megfelelő technikát igényel.

A fogak tisztítátásához használhatjuk a jól megszokott hagyományos fogkefét is, de ma már léteznek olyan speciális fogkefék is, amelyeket kifejezetten a fogszabályozót viselők számára fejlesztettek ki, könnyebbé teszik a fogak és a bracketek tisztán tartását.

Nagyon fontos a fogkefék rendszeres cseréje, pácienseinknek azt ajánljuk, hogy kéthavonta váltsanak kefét. Javasolt a fogköztisztító kefék használata is. Ezekkel a bracketek közötti  lepedék hatékonyabban eltávolítható, mivel fogselyemmel sajnos ehhez a területhez nem férünk hozzá.

A felragasztás után a fogszabályozó megszokása időt és türelmet kíván. Néhol felsértheti a nyálkahártyát, ezt speciális viasz felhelyezésével megakadályozhatjuk.

Szájhigiénés oktatás és felvilágosítás

Fogászati rendelőinkben a rögzített fogszabályozó felhelyezése után minden pácienst körültekintő szájhigiénés oktatásban és felvilágosításban részesítünk. Továbbá megajándékozzuk egy csomaggal, amely tartalmazza a fogszabályzó tisztításához szükséges professzionális eszközöket.

EZ A SZOLGÁLTATÁS AZ ALÁBBI RENDELŐKBEN ÉRHETŐ EL

1056 Budapest, Belgrád rkp. 20-21.
Nyitva tartás:
H-P: 8:00-20:00, Sz: 8:00-14:00
Tel: +3617933440+36304334400  

BejelentkezésRendelőnkről

 

Pin It on Pinterest