Fogászati kezelés altatásban

A betegek nagy része szorongással, a kezelés iránt komoly félelemmel érkezik, mely sok esetben lehetetlenné teszi a beavatkozások elvégzését. Rendelőnkben ezért lehetőséget teremtettünk arra, hogy igény szerint, altatásban végezzünk bármely fogászati, illetve szájsebészeti kezelést.

Altatás előtti teendők

Az altatást minden esetben alapos kivizsgálás előzi meg, erre mindenképpen szükség van, nem tekinthetünk el tőle. A kivizsgálás elemei közé tartozik a laborvizsgálat, EKG és mellkas röntgen. Az általános kivizsgálást néhány nappal a beavatkozás előtt végezzük el. Az Ön leleteit aneszteziológus szakorvosaink ellenőrzik, és bármilyen felmerülő probléma esetén laborkontrollt kérünk. A beavatkozásra csak teljesen egészségesen kerülhet sor, bármilyen megfázás, hőemelkedés vagy influenza az altatás elhalasztását teszi szükségessé.

Az altatás előtt 6 órával nem lehet enni, inni és dohányozni. Az altató orvos feladata, hogy a fogászati beavatkozás alatt Ön ne érezzen fájdalmat, miközben fenntartjuk a szervezet normális működését. Egy ún. előkészítő tabletta beadása után, ami segít ellazulni, a fogászati altatást vénás injekcióval kezdjük. Ez a kis szúrás a legkellemetlenebb része a beavatkozásnak. Ennek segítségével Ön fokozatosan alváshoz hasonló állapotba kerül, és ezt a helyzetet a műtét végéig fenntartjuk. Így semmilyen kellemetlenséget nem fog érezni. Amikor az injekció hatására elaludt, egy steril intubációs tubust vezetünk az orron át a légcsőbe, melyen keresztül biztosítjuk a folyamatos oxigén és altatógáz ellátást közvetlenül a tüdőbe.

A módszer rendkívül biztonságos, mert tökéletesen tudjuk biztosítani a lélegeztetést és a tüdő védelmét azáltal, hogy a tubust körültamponáljuk, így a nyál és az egyéb szájban lévő anyagok nem kerülhetnek a légutakba vagy a tüdőbe. A beavatkozás alatt a fogszakorvosokkal együttműködve altató orvosaink folyamatos megfigyelés alatt tartják az Ön légzését, oxigénellátását, szívműködését és vérnyomását. A kezelés befejeztével elhelyezzük Önt kényelmes vendégszobánkban. Az altatásban végzett fogászati beavatkozás nem tarthat tovább 1.5 – 2 óránál. Amennyiben több időre lenne szükség, javasoljuk, hogy több lépésben történjen a kezelés.

Fogászati altatás után

Az altatásban történt fogászati beavatkozást követően betegszobánkban 4-6 órás alvást javasolunk, ami alatt szakasszisztensi felügyeletet biztosítunk az Ön számára, majd ha semmilyen szövődény nem lépett fel, kísérőjével otthonába távozhat. Háztartási vagy egyéb más gépet kezelni, illetve autót vezetni nem engedélyezett az altatás napján.

Fogászati altatás veszélyei

Mint minden más orvosi beavatkozás, az altatás is veszélyekkel, nem várt következményekkel járhat. Ilyen például az alkalmazott gyógyszerekkel szembeni túlérzékenység. A rendelőnk által használt modern altatási módszerek, melyek korszerű gyógyszerekkel, lélegeztetőgéppel és figyelő monitorral is felszerelt altatógéppel történnek, lehetővé teszik a légzés, keringés és a többi szerv működésének biztonságos fenntartását. Altató orvosaink nagy gyakorlattal és körültekintéssel végzik munkájukat. A szövődmények elkerülése érdekében a szervezet műkődését különböző monitorok segítségével folyamatosan ellenőrzik, és ügyelnek az Ön biztonságára.

EZ A SZOLGÁLTATÁS AZ ALÁBBI RENDELŐKBEN ÉRHETŐ EL

1056 Budapest, Belgrád rkp. 20-21.
Nyitva tartás:
H-P: 8:00-20:00, Sz: 8:00-14:00

Tel: +3617933440+36304334400  

BejelentkezésRendelőnkről

Pin It on Pinterest