Mi az implantátum?

Kérjen visszahívást!


Miért válassza a Király Dentet?

  • 2 rendelő Budapest szívében
  • Korszerű fogászati kezelések
  • Kiemelkedő higiénia
  • Prémium anyagok
  • Környezetbarát fertőtlenítés

Jelen korunk legmodernebb eszköze a hiányzó fogak pótlására az implantátum, azaz a fogbeültetés. A fogászati implantátumok, a különböző implantációs technikáik jelentős fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évek alatt. A mai modern fogászatban szigorúan szövetbarát anyagból, titánból készülnek az implantátumok, így nem okozva kilökődési reakciót.

Az implantátum nem más, mint egy mesterséges foggyökér, mely tökéletesen képes ellátni az eredeti foggyökér feladatát. Az implantátumot a fogorvos az állcsontba ülteti be. A beültetést követően megindul a csontosodás folyamata, mely minimum 3 hónap, ezután helyezzük fel a beültetett implantátumra a műfogat, koronát, vagy hidat. Az eljárás befejeztével az implantátumra elkészített fogpótlás átveszti teljes funkcióját.

Az fogászati implantátum legnagyobb előnye, hogy amennyiben csak egy vagy két fog hiányzik, nincs szükség arra, hogy az ép fogak lecsiszolásával készítsen hidat a fogorvos.

Milyen esetekben használhatók az implantátumok?

Ez az adott körülménytől (indikáció) függ, amit az Ön esetében a fogorvos állapít meg. Pl.: ha egy-egy fogat kell pótolni.

Azért, hogy a fogorvosnak ne kelljen a szomszédos egészséges fogakat lecsiszolni egy hídpótláshoz, és ha a meglévő fogak között nagy rés van, az implantátum alkalmazása lehetővé teszi a hiányzó fog pótlását. Ilyen hiányok esetében implantátumokat helyeznek el, amelyek a meglévő fogakkal együtt a fogpótlás pilléreiként szolgálnak.

EZ A SZOLGÁLTATÁS AZ ALÁBBI RENDELŐKBEN ÉRHETŐ EL

1056 Budapest, Belgrád rkp. 20-21.
Nyitva tartás:
H-P: 8:00-20:00, Sz: 8:00-14:00

Tel: +3617933440+36304334400  

BejelentkezésRendelőnkről

Pin It on Pinterest