Mint minden területen, így a szájápolásban is nagyon fontos a prevenció. Ha fogainkat rendszeresen megfelelően ápoljuk, és betartjuk a félévente esedékes fogászati kontrollokat, nagy valószínűséggel megkíméljük magunkat a hirtelen tünetektől, mint a fogfájás, vagy a fájdalmasabb fogászati beavatkozás, mert az idejében felfedezett problémát akár kisebb kezeléssel is orvosolni tudjuk.

Nem csak egészségünket, de a korai felfedezéssel pénztárcánkat is megóvhatjuk a súlyosabb költségektől, fogorvosaink ugyanis a kezdeti problémákat megszüntetve megelőzi a komolyabb elváltozások, gyulladások kialakulását.

Vannak olyan eljárások, melyek nem csak prevencióként szolgálnak, hanem bizonyos fokig az elváltozás visszafordítható, ilyen például a fogkőszedés, mely az ínygyulladást megszüntetheti.
Ezt a kezelést érdemes kérni fogorvosunktól, dentálhigiénikustól a féléves fogászati kontroll alkalmával. Fogkőleszedésről bővebben itt olvashat.

Gyulladt fog számos más területen is okozhat problémát, nem is gondolnánk, de akár szívbetegség, tüdőgyulladás vagy akár reumás fájdalmak okozója is lehet, ezért sem érdemes elhanyagolni a kontrollokat.

Fontos megemlíteni, hogy mindennek az alapja a megfelelő szájápolás, ehhez kérje nyugodtan fogorvosa vagy dentálhigiénikusa segítségét, de akár következő cikkünkben is tájékozódhat a helyes szájápolásról.

Amennyiben meggyőztük a rendszeres kontrollok fontosságáról, jelentkezzen be rendelőnk bármelyikébe egy ingyenes szűrésre!

Pin It on Pinterest